Een nieuwe wet? Het zweet breekt me uit

Dat de nieuwe privacywetgeving eraan komt, weten we nu wel. Social media, kranten, tv; het lijkt alleen nog hierover te gaan. Arjan Lubach gezien? Hij vindt privacy zo belangrijk dat hij de Bye bye Facebook actie heeft opgezet. Kan natuurlijk. Maar moeten we dan ook maar niet stoppen met de AH-bonuskaart? En de tankpas? Natuurlijk, privacy verdient aandacht. Maar, slaan we niet een beetje door?

Laatst schreef ik een medewerker in. Alles erop en eraan, compleet met kopie paspoort. Hij zoekt een zomerjob in horeca. Dat treft! We hebben heel veel leuke banen. Maar het moet wél matchen. Geen match binnen 28 dagen? Dan kan het kopietje door de versnipperaar. Waarom? Gewoon, omdat het moet.

Ja, daar krijgen wij het nu warm van. Leg dat maar eens uit. Natuurlijk heb je recht op privacy. Hoewel je misschien zelf deze zomer graag open en (een beetje) bloot naar buiten gaat, hoeven je persoonsgegevens niet zo op straat te liggen. Wat bescherming is prettig. Maar dan wél slim. Met al deze regeltjes staat in no time het zweet op je voorhoofd. Uit frustratie en onbegrip. Zo houden we elkaar bezig. Zinloos bezig, terwijl er zoveel ander leuk werk is. Daar weten wij alles van!

Remco den Ouden, PPartner

Reactie? Mail naar remco@ppartner.nl

Geen reactie's

Geef een reactie