Flexwerkers komen als zzp-er in balans

De arbeidsmarkt lijkt een volgende fase in te gaan. Uitzendkrachten maken plaats voor (schijn-) zzp-ers. Niet omdat iedereen perse ondernemer wil worden. Wél omdat tal van mensen graag hun tijdelijke baan of oproepbaan houden en zich als uitzendkracht niet uit de markt willen prijzen.

 

Werkzekerheid is belangrijk
Ik vind het onvoorstelbaar dat een minister die streeft naar balans, de arbeidsmarkt volledig in disbalans brengt. Het idee om flexwerk duurder te maken ten behoeve van vast werk is niet meer van deze tijd. We zappen er met z’n allen op los. Niets is nog vast, zelfs de contracten voor je telefoon of energie zijn flexibel. En plots is daar een minister, die nog leeft met de verouderde gedachte dat vast werk bestaanszekerheid biedt. We zijn inmiddels wel wat stappen verder. Wérkzekerheid is naar mijn idee het doel. Dit betekent wisselende opeenvolgende arbeidscontracten en een leven lang leren. Zo groei je, als mens en als medewerker. Werken kan op verschillende manieren, met een vast contract, als tijdelijke kracht of als zzp-er. Anders, maar gelijkwaardig.

 

Flexwerkers zijn hard nodig
Nu de minister flexwerk financieel onaantrekkelijk wil maken, duwt hij tal van medewerkers naar een constructie als zzp-er. Want niet iedereen wíl vast werk en in tal van sectoren liggen de vaste banen nu eenmaal niet voor het oprapen. De horeca, maar ook de land- en tuinbouw kampt met pieken en dalen. Geloof me, dat is heel anders werken dan op een kantoor waar iedere dag eenzelfde lading beleidsnota’s wordt geschreven. Als je een terrasje pakt, wil je wél graag bediend worden, hoe druk het ook is. Dit is veelal het werk van flexwerkers. Hun contracten financieel onaantrekkelijk maken, is de wereld op zijn kop.

 

Creatieve oplossingen
Het enige lichtpuntje dat ik zie in de Wet arbeidsmarkt in balans (WAB) is dat we opnieuw gedwongen worden om creatief te denken. Dat vinden wij bij PPartner leuk! De vraag van ondernemers en het aanbod van werkzoekenden is onveranderd. Ons werk is dit bij elkaar te brengen. Als dat niet meer op een flexcontract kan, zoeken we natuurlijk naar een manier waarop dit wél kan. Wij hebben die gevonden in de vorm van het inhuren van zzp-ers. Dat lijkt een hele stap, maar valt in de praktijk reuze mee. We begeleiden je graag. Het resultaat is (financieel) aantrekkelijk, voor werkgever én zzp-er. Dát is balans!

 

Remco den Ouden, PPartners

Reactie? Mail naar remco@ppartner.nl

 

Geen reactie's

Geef een reactie