Payroll zonder rookgordijnen

Voor veel ondernemers nog een vaag en onbekend terrein, namelijk Payroll. Uitzenden en detacheren zijn begrippen die nog enigszins bekend zijn, maar bij payroll haken veel ondernemers af.

 

We kennen het spreekwoord dat onbekend onbemind maakt en dus blijven tegenwerpingen als duur, ondoorzichtig, of onnodig makkelijk hangen. Ik vind dat echt onbegrijpelijk, want payroll is juist een fantastische oplossing. Althans voor iedereen die graag in één klap alle administratieve rompslomp, werkgeversverplichtingen en risico’s uit handen geeft.

 

Doorbetaald

Natuurlijk kost payroll geld. Maar met een bescheiden vergoeding verklein je je ondernemersrisico en besteed je de volledige personeelsadministratie uit; van loonstrook tot jaaropgave. Is er sprake van vakantie of arbeidsongeschiktheid? Dan volgt er géén factuur, maar krijgt je medewerker wél doorbetaald.

 

Pensioenafdracht

Een goede payroll-onderneming regelt bovendien de in- en uitdiensttreding van je medewerkers en verzorgt netjes alle pensioenafdrachten. Alles inbegrepen dus! Dat plaatst de vergoeding in een totaal ander perspectief.

 

Verder zijn payroll-bedrijven verplicht om minimaal dezelfde arbeidsvoorwaarden te bieden als de opdrachtgever aan zijn vaste medewerkers biedt en worden het arbeidsverleden en de opgebouwde rechten overgenomen. Dit betekent dat het voor medewerkers geen verschil maakt, wie de verloning verzorgt.

 

Transparant

Prettig aan Ppartner is dat we bovendien heel transparant werken. We kijken eerst wat een medewerker daadwerkelijk kost. Of hij nu bij u of bij ons in dienst is. Vervolgens berekenen wij een marge voor onze dienstverlening. Die communiceren we openlijk, zonder onnodige rookgordijnen. Helder en transparant dus!

 

Remco den Ouden, Ppartner

Reactie? Mail naar remco@ppartner.nl

Geen reactie's

Geef een reactie