Serieus payrollbedrijf of malafide beunhaas?

Het lijkt zo simpel, het verlonen van personeel. Je tuigt eensalarisadministratie op, of iets wat daar op lijkt, en je kunt je payrollbedrijf starten. Maar, was het maar zo gemakkelijk. Wie serieus in het vak duikt, ontdekt dat er heel wat te regelen valt. Dat niet iedereen het zo nauw neemt met wet- en regelgeving, weten we uit de verhalen over malafide bureaus. Onbetrouwbare ondernemers, die snel geld willen maken. Maar hoe zit met hun klanten? Waarschijnlijk speelt prijs een belangrijke rol bij hun keuze om met deze ondernemers in zee te gaan. Begrijpelijk misschien, maar niet slim. Er zijn andere, belangrijker aandachtspunten. Want zoals overal: goedkoop is duurkoop.

 

Om het inlenen en uitbesteden van arbeid en (onder)aannemen van werk makkelijk en vooral fraudebestendiger te maken, voert de Stichting Normering Arbeid een belangrijk keurmerk: de NEN 4400-1 certificering. Dit is dé norm voor bedrijven die personeel ter beschikking stellen. Een belangrijke norm. In de eerste plaats voor werknemers en hun inleners. Zij kunnen onder andere vertrouwen op de juiste aangifte en afdracht van loonheffingen en omzetbelasting en een correcte loonbetaling in lijn met de wet Minimumloon. Ook voorkomen bedrijven zo risico’s vooraansprakelijkheid en boetes in verband met afdrachten voor sociale verzekering. Een prettige gedachte lijkt me als je weet dat je werk goed geregeld is.

 

Een goede of slecht payroll bedrijf kies je dus allereerst op basis van deze NEN-certificering en niet op prijs. Wie voor een dubbeltje op de eerste rang wil zitten, komt in dit geval bedrogen uit.

 

 

Remco den Ouden, Ppartner

Reactie? Mail naar remco@ppartner.nl

Geen reactie's

Geef een reactie