Werken via een payroll constructie

U gaat werken bij een nieuw bedrijf. U heeft een goed gesprek gehad met de leidinggevenden van het bedrijf en staat te trappelen om aan de slag te kunnen. Maar dan krijgt u te horen dat u gaat werken via een payroll constructie. Misschien vraagt u zich dan af wat dit inhoudt. En of werken op payroll basis wel meer voordelen dan nadelen met zich meebrengt. Bij Ppartner hebben we als payroll-bedrijf veel ervaring met werken via payroll. We leggen u dan ook graag uit wat deze constructie nu precies inhoudt.

Gaat u werken op payroll basis?

Als u gaat werken op payroll basis, dan houdt dit in dat het bedrijf waar u werkt niet uw eigenlijke werkgever is. Dit bedrijf heeft het werkgeverschap dan uit handen gegeven aan een payroll-bedrijf als Ppartner. Dit brengt voor een bedrijf veel voordelen met zich mee. Zo heeft men dan niet meer te maken met een omvangrijke loonadministratie. Dat niet alleen, ook de risico’s van het in dienst hebben van personeel vallen dan weg. Zo zijn er nog wel meer redenen waarom werkgevers graag in zee gaan met een payroll bedrijf. Wist u bijvoorbeeld dat een payroll bedrijf u vaker een tijdelijk contract aan mag bieden voordat hier een vast contract op moet volgen? Ook dit is natuurlijk een groot voordeel voor een werkgever.

Meer weten over Payroll? Vraag GRATIS informatie aan!

Uw naam

Voordelen van werken via een payroll constructie

Toch heeft het werken via een payroll bedrijf niet alleen maar voordelen voor uw werkgever. Ook uzelf kunt hier namelijk voordelen uit halen. Nemen we bijvoorbeeld het administratieve gedeelte. Waar de loonadministratie bij veel vooral kleinere bedrijven iets is wat erbij wordt gedaan, daar zitten bij een payroll bedrijf als Ppartner allemaal experts voor u klaar. Mensen die elke dag bezig zijn met administratief werk en die er zo heel goed voor kunnen zorgen dat alles helemaal perfect voor u is geregeld. Werken via een payroll constructie is ook positief omdat u bij een bedrijf in dienst komt waar een groot aantal mensen in dienst is. Een betrouwbaar bedrijf zodoende waar echt gewerkt wordt aan uw welzijn. En waar u ook nog eens mogelijkheden heeft opgeleid te worden. Kom daar maar eens mee aan bij de gemiddelde werknemer? De vraag is dan natuurlijk, zijn er ook payroll constructie nadelen?

ppartner-payroll-constructie-bedrijven

Payroll constructie nadelen

Naast de voordelen van werken via een payroll bedrijf vraagt u zichzelf waarschijnlijk ook af wat de payroll constructie nadelen zijn. U zou kunnen zeggen dat u niet meer in dienst bent van het bedrijf waar u gaat werken via payroll constructie, maar dit hangt helemaal af van hoe uw werkgever hier zelf mee omgaat. Zo zijn er wel wat meer nadelen te bedenken, maar als u contact opneemt met Ppartner zullen wij al uw zorgen over het werken op payroll basis bij u wegnemen. De voordelen van werken via payroll overstijgen de payroll constructie nadelen grotendeels.

Afspraak maken? Vul dan ons contactformulier in!

ppartner-payroll-remco

“U bent altijd van harte welkom voor een kop koffie!”

Wat zeggen onze klanten over ons?