Voordelen van payroll voor werknemers

Het gebruik van een payroll systeem heeft niet alleen invloed op de werkgever. Ook de werknemer merkt het wanneer er van dit systeem gebruik gemaakt wordt. Zo heeft de payroll voordelen en nadelen voor de werknemer. Bij dit systeem worden de personeelskosten geregeld door een extern bedrijf. Zo is de werkgever niet direct verantwoordelijk voor zaken zoals ziekteverzuim en pensioensregelingen, wat weer veel administratie en tijd scheelt. Als werknemer hoeft u hier niet altijd wat van te merken, maar er zijn wel enkele mogelijke nadelen voor payroll werknemers. U vindt hier alle payroll voordelen en nadelen voor werknemers op een rijtje.

Alle voordelen voor payroll werknemers

Wanneer u alle payroll voordelen en nadelen voor werknemers op een rijtje zet, is er één voordeel dat het belangrijkste is. Als werknemer wordt uw loon altijd netjes op tijd uitbetaald. De huidige staat van het bedrijf heeft geen invloed op de payroll, waardoor u ook in slechtere tijden gewoon wordt betaald. Bovendien zorgt een payroll bedrijf ervoor dat alle verzekeringen in orde zijn. Als Payroll bedrijf kunnen wij namelijk grote collectiviteitsregelingen maken met verschillende verzekeraars. Zo weet u zeker dat dat gedeelte van uw werkzaamheden goed geregeld is.

 

Uiteraard hoeft u zich ook geen zorgen te maken over uw rechten. U heeft nog steeds recht op vakantiedagen en ook ziektedagen worden gewoon uitbetaald. Een persoonlijk pensioenplan en ziektekostenverzekeringen worden ook via de payroll geregeld. Dan is er als laatste nog het grote voordeel van de flexibiliteit. Een van de fijnste voordelen voor payroll werknemers is namelijk dat u meestal geen opzegtermijn heeft. Het werk kan dus meteen worden opgezegd wanneer u iets anders heeft gevonden.

Meer weten over Payroll? Vraag GRATIS informatie aan!

Uw naam

Payroll nadelen voor werknemers

Voordelen voor payroll werknemers gaan natuurlijk hand in hand met nadelen voor payroll werknemers. Payroll nadelen die werknemers in de gaten moeten houden zijn bijvoorbeeld de flexibiliteit van de werkgever. U kunt uw baan direct opzeggen, maar hetzelfde geldt voor uw werkgever. Dat maakt flexibiliteit meteen een van de grootste payroll nadelen voor werknemers. Andere payroll nadelen die werknemers raken zijn de wisselende kwaliteit van payroll bedrijven. Een van de grote nadelen voor payroll werknemers is dat de werkgever het payroll bedrijf bepaalt. Niet ieder bedrijf levert dezelfde diensten op het gebied van pensioen en compensatie voor wachtdagen, wat grote payroll nadelen voor werknemers zijn.

ppartner-voordelen-payroll

De balans opmaken

Het is duidelijk dat de payroll voordelen en nadelen voor werknemers flink uiteenlopen. Als werknemer is het vooral belangrijk om te bekijken welk payroll bedrijf er wordt ingeschakeld, aangezien dat veel payroll nadelen voor werknemers kan voorkomen. Zo is onze service erop gericht dat de payroll nadelen die werknemers ervaren zoveel mogelijk worden verminderd. De nadelen voor een payroll werknemer moeten namelijk nooit de voordelen in de weg staan. Een goede pensioensregeling, kennis over verzekeringen en certificaten en salaris dat op tijd wordt uitbetaald maken de payroll ervaring een stuk aangenamer. Dankzij onze goede service worden payroll nadelen die werknemers ervaren dus geminimaliseerd.

Afspraak maken? Vul dan ons contactformulier in!

ppartner-payroll-remco

“U bent altijd van harte welkom voor een kop koffie!”

Wat zeggen onze klanten over ons?